payday loans
  • English
  • Greek
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ Εκτύπωση E-mail

 

 

 

elepheriadou

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Δρ. Αναστασία Ελευθεριάδου

Καθηγήτρια

Διεύθυνση εργασίας:

Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

Τ.Θ 141

Τ.Κ 57400

Τηλ. (κιν.): 6945828786

Τηλ. (εργ.) 2310013329

Fax:

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Διεύθυνση οικίας:

Πτολεμαίου 14, Πυλαία

Θεσσαλονίκη 55535

Τηλ. (οικίας): 2310315822

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:

- Επιθεώρηση προϊόντων ζωικής προέλευσης

- Τεχνολογία τροφίμων ζωικής προέλευσης

- Υγιεινή τροφίμων ζωικής προέλευσης

 

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

-Απόφοιτη Αμερικανικού Κολεγίου , εξατάξιο Γυμνάσιο θετικής κατεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

-Πτυχίο του Τμήματος Κτην/κής, Σχολής Γεωτεχν. Επιστημών Α.Π.Θ. (1979).

-Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, του Τμήματος Κτην/κής, Σχολής Γεωτεχν. Επιστημών Α.Π.Θ. (1982).

-Διδακτορικό δίπλωμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, του Τμήματος Κτην/κής, Σχολής Γεωτεχν. Επιστημών Α.Π.Θ. (1999).

Ξένες Γλώσσες:

 

-Αγγλικά

-Ιταλικά

 

Επαγγελματική δραστηριότητα

- Δημόσιος Υπάλληλος (Κτηνίατρος) του Υπουργείου Γεωργίας (1985 έως 1994):

- Αγροτικό Κτηνιατρείο Κομοτηνής (30/04/85 έως 16/05/89).

- Τμήμα Ελέγχου Τροφίμων Καβάλας (17/05/89 έως 1/04/92).

- Τμήμα Ελέγχου Τροφίμων Θεσσαλονίκης (02/04/92 έως 21/12/94).

Εκπαιδευτική εξέλιξη

- ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ. Π. ως Καθηγήτρια Εφαρμογών με γνωστικό αντικείμενο «Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης (21/12/1994 έως 25/06/02.ΦΕΚ διορισμού 143/23-11-1994.

- ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ. Π. ως Επίκουρος Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο « Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» (26/06/02 έως 30/08/2006)

- ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ. Π. ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο « Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» (31/08/06 έως 14/03/2012]

-ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ.Π. ως Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης (14/03/2012 εως σήμερα).ΦΕΚ 289/15-03-2012

Διδακτική πείρα

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εξέλιξης μέχρι σήμερα δίδαξα:

Υγιεινή και Υγιεινολογία αγροτικών ζώων, Πτηνοτροφία, Χοιροτροφια, Φυσιολογία, Επιθεώρηση Κτηνοτροφικής Παραγωγης, Γαλακτοκομία, Τεχνολογία Κρέατος, Ιχθυοτροφία.

Συγγραφή βιβλίων

1.Επιθεώρηση Κτην/κης Παραγωγής (Θεωρία) (ISBN 960-287-0621), εδοτικό κέντρο ΑΤΕΙΘ

2.Τεχνολογία Κρέατος (Θεωρία) (ISBN 978-960-287-096-9), εκδοτικό κέντρο ΑΤΕΙΘ

3.Επιθεώριση Κτην/κης Παραγωγής (Εργαστήριο + Θεωρία)(ISBN 978-960-6706-27-1), εκδοτικό κέντρο

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Συμμετοχή ως επιστημονική υπεύθυνη στα παρακάτω ερευνητικά προγράμματα της Επιτροπης Ερευνών του Α.Τ.Ε.Ι.Θ :

  1. «Ανίχνευση και ποσοτικός προσδιορισμός των νιτρικών αλάτων που ενδεχομένως περιέχονται στο μυϊκό ιστό παχυνόμενων ζώων (χοίρων), σε μονάδες της περιοχής Λαγκαδά, καθώς και έλεγχος της περιεκτικότητας νιτρικών και νιτρωδών αλάτων που ενδεχομένως περιέχονται στο νερό και στις ζωοτροφές που χρησιμοποιούνται στις υπό εξέταση εκτροφές»
  2. «Ανίχνευση και ποσοτικός προσδιορισμός της συγκέντρωσης των αφλατοξινών (Β1, Β2, G1 και G2) που ενδεχομένως περιέχονται στο μυϊκό ιστό και στο ήπαρ παχυνόμενων πτηνών (ορνίθια), σε μονάδες της περιοχής Δυτικής Θεσσαλονίκης και παράλληλα έλεγχος των ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται στις υπό εξέταση εκτροφές για την ενδεχόμενη παρουσία των παραπάνω μυκοτοξινών.»
  3. «Ανίχνευση και ποσοτικός προσδιορισμός της συγκέντρωσης των βαρέων μετάλλων (καδμίου και μολύβδου) στους ιστούς κεφαλόποδων πριν και μετά την επεξεργασία τους στην κονσερβοποιία.»
  4. «Συγκριτική μελέτη συσσώρευσης δομοϊκού οξέος (ΑST) στα διάφορα είδη οστρακοειδών (λεπιδοβράγχια) προερχόμενα από τον Θερμαϊκό κόλπο»
  5. «Προσδιορισμός λιπαρών οξέων και του βαθμού οξείδωσής των σε κρέας χοίρων, ορνιθίων και αμνοεριφίων της περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη συντήρησή του στους +40C και -180
  6. «Μικροβιολογική κατάσταση του νωπού κιμά στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.–Αναζήτηση των Salmonella spp., Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus και Clostridium perfringens στο νωπό κιμά και μελέτη της αντιβιοτικοαντοχής τους».

Συμμετοχή ως επιστημονική συνεργάτης στα παρακάτω προγράμματα:

  1. «Επιτάχυνση πάχυνσης εριφίων με χρήση σιτηρεσίων που περιέχουν φυτικά λίπη και πλήρως επεξεργασμένη σόγια σαν πηγή ενέργειας σε αντικατάσταση δημητριακών» με επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια Β. Λάγκα
  2. «Μόλυνση των σφαγίων ορνιθιών κρεοπαραγωγής από Σαλμονέλλες στην αγορά της Θεσσαλονίκης» με επιστημονική υπεύθυνη την Επίκουρη Καθηγήτρια Κ. Μαζαράκη.
  3. «Επιτάχυνση πάχυνσης εριφίων με χρήση σιτηρεσίων που περιέχουν φυσικά λίπη και πλήρως επεξεργασμένη σόγια σαν πηγή ενέργειας σε αντικατάσταση δημητριακών» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Β. Σκαπέτα
  4. «Η γαλακτοπαραγωγή και η ποιότητα του γάλακτος του Ελληνικού βουβάλου ( Bubalus bubalis)» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητη Β. Μπαμπίδη.
  5. Απόδοση σφάγιου του Ελληνικού Βουβάλου σε μυικό,λιπώδη και οστίτη ιστό και ποιοτική κατάταξη του σύμφωνα με την Ευρωπαίκή Κλίμακα Ταξινόμησης.με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Β.Μπαμπίδη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

Α. Εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές

  1. Σ.Γεωργάκης, Κ.Βαρελτζής, Ε.Αγακίδου, Α.Ελευθεριάδου (1982). Επίδραση της ηλεκτροδιέγερσης στην ποιότητα του πρόβειου κρέατος. Δελτίο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας. 33(2):159-164.
  2. Ιγνατία Κανιού, Γεώργιος Σαμούρης, Θεώνη Μουρατίδου, Αναστασία Ελευθεριάδου, Νίκος Ζαντόπουλος (2001). Determination of biogenic amines in fresh unpacked and vacuum – packed beef during storage at +4 0C. Food Chemistry,74:515-519
  3. Α. Ελευθεριάδου, Ι. Αμβροσιάδης, Κ. Βαρελτζής και Σ. Γεωργάκης (2001). Μεταβολή των βιοχημικών και μικροβιολογικών χαρακτηριστικών κατά τη συντήρηση καπνιστών φιλέτων πέστροφας (Oncorhynchus mykiss) υπό κενό. Δελτίο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας. 52(1):58-64.
  4. Α. Ελευθεριάδου, Ι. Αμβροσιάδης, Κ. Βαρελτζής και Σ. Γεωργάκης (2001). Μεταβολή του χρώματος και της σύστασης καπνιστών φιλέτων πέστροφας (Oncorhynchus mykiss) κατά τη συντήρηση τους υπό κενό. Δελτίο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας. 52(2):119-1255.
  5. Α.Ελευθεριάδου, Α. Πεξαρά, Ε.Γαβριηλίδου, Ι.Αμβροσιάδης, Σ.Γεωργάκης, Μ. Πολίτης και Ι.Καρανάσιος (2002). Effect of nitrate and nitrite content in water and feed on their presence in the muscle tissue of fattening pigs». Archiv fur Lebensmittel-hygiene,τεύχος Νοεμβ.-Δεκ.2002 :130-133.
  6. Α .Ελευθεριάδου, Ι. Κανιού, Θ. Μουρατίδου, Α. Μουμτζής, Ν. Λιμπιτάκης (2004). Tracing and quantitative evaluation of aflatoxins (B1, B2, G1, G2) in animals feeds and fattening chickens. Archiv fur Lebensmittelhygiene, τεύχος Ιαν.-Φεβρ. 2004:16-18.
  7. Ι.Κανιού, Α .Ελευθεριάδου, Θ. Μουρατίδου, Π.Κατίκου (2005). Determination of aflatoxin Μ1 in ewe’s milk samples and the produced curd and Feta cheese. Food Control, 16:257-261
  8. A. Ελευθεριάδου, Γ.Σαμούρης, Ν.Ζαντόπουλος, Ν.Ράικος (2005). Lead and cadmioum consentration in fresh, frozen and canned squids. Archiv für Lebensmittelhygiene, Νο 2:38-40.
  9. Α. Ελευθεριάδου και Σ.Γεωργάκης (1983). Περιεκτικότητα σε μόλυβδο του εγκυτιωμένου, συμπυκνωμένου γάλακτος (εβαπορέ) και των κονσερβών κρέατος τύπου Luncheon meat. Η εργασία επειδή δημοσιεύτηκε ολόκληρη στα πρακτικά του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Κονσερβοποιημένων τροφίμων pp 249-255 σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.πρωτ. Φ13/1058α/Ε5, θεωρείται και δημοσίευση.
  10. Γ. Σαμούρης, Α.Ελευθεριάδου, Ν. Ζαντόπουλος, Ν. Ράικος (2007). Comparison of lead and cadmium concetraitions in raw and canned squids. Archiv fur Lebensmittelhygiene, Νο 1:23-25.
  11. Β.Σκαπέτας, Ε.Σινάπης.Ι.Κάτανος, Β.Λάγκα. Α.Ελευθεριάδου (2009). Παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνθεση σε λιπαρά οξέα του κρέατος των αμνών και δυνατότητες βελτίωσης της. Επιθεώρηση Ζωοτεχνικής Επιστήμης, 39: 41-58.
  12. Α. Ελευθεριάδου, Γ. Σαμούρης, Μ. Ιωαννίδου, Ε. Κασαπίδου, 2010.  Μεταβολές στο βαθμό οξείδωσης και στη σύνθεση του λίπους σε λιπαρά οξέα σε χοιρινό και ορνίθιο κρέας κατά τη συντήρηση του στη ψύξη και την κατάψυξη- Διατροφικοί δείκτες . «Changes in lipid oxidation levels and fatty acid composition in pork and poultry meat during refrigerated and frozen storage». Archiv für LebensmittelhygieneΤεύχος Νο5/2010 p.p 173-17

13. Γ. Σαμούρης, Ε. Κασαπίδου, Μ. Ιωαννίδου, Α. Ελευθεριάδου,  2011 222222vv     2011 2011. Μεταβολές στο βαθμό οξείδωσης και στη σύνθεση του λίπους  σε λιπαρά οξέα σε αμνούς γάλακτος κατά τη συντήρηση του στην ψύξη και την κατάψυξη. «Changes in lipid oxidation levels and fatty acid composition in the meat of milk-fed lamps during refrigerated and frozen storage – Nutritional indices». scientific Journal of Food Safety and Food Quality(the new name of ArchivfurLebensmittelhygiene)Issue No 6 , Vo 62 (2011) pp 217-222.

 

Β. Εργασίες σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια

 

  1. Σ. Γεωργάκης, Κ. Βαρελτζής, Ε. Αγακίδου και Α. Ελευθεριάδου (1981). «Επίδραση της ηλεκτροδιέγερσης στην ποιότητα του πρόβειου κρέατος». Πρακτικά 2ου Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συνεδρίου,. Νοέμβριος 1981 Θεσ/νίκη, σελ.159-164.
  2. Α. Ελευθεριάδου και Σ. Γεωργάκης (1983). Περιεκτικότητα σε μόλυβδο του εγκυτιωμένου, συμπυκνωμένου γάλακτος (εβαπορέ) και των κονσερβών κρέατος τύπου Luncheon meat. Πρακτικά 8ου Διεθνές Συνεδρίου Κονσερβοποιημένων Τροφίμων, Θεσ/νίκη, σελ. 249-255.
  3. Α. Ελευθεριάδου, Α. Πεξαρά, Ι. Αμβροσιάδης, Ε. Γαβριηλίδου και Σ. Γεωργάκης (2002). Επίδραση στη συγκέντρωση των νιτρικών και νιτρωδών αλάτων του μυϊκού ιστού των παχυνόμενων χοίρων από την ποσότητα των παραπάνω αλάτων που προσλαμβάνουν με τη τροφή και το νερό τους. Πρακτικά 9ου Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συνεδρίου, 21-24 Νοεμβρίου 2002, Θεσ/νίκη, σελ.54-55.
  4. Α. Ελευθεριάδου, Ν. Ζαντόπουλος, Γ. Σαμούρης, Ν. Ράικος (2004). Συγκεντρώσεις μολύβδου και καδμίου σε νωπά, κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα καλαμάρια. Πρακτικά 3ουΠανελλήνιου Συμποσίου Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, 18-19 Μαρτίου 2004, Αθήνα, σελ. 467-470.
  5. Α. Ελευθεριάδου, Γ. Σαμούρης, Μ. Ιωαννίδου (2008). Μεταβολές των λιπαρών οξέων και του βαθμού οξείδωσης τους στον μυϊκό ιστό και στο δέρμα ορνιθίων κατά τη συντήρησή τους +4οC και -18οC. Πρακτικά 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ζωικής Παραγωγής. 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2008,Λάρισα, σελ. 24-31.
  6. Μ. Καλαμάκη, Α. Αγγελίδης, Χ. Τσάλιου, Α. Ελευθεριάδου (2008). Τάσεις κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων από σπουδαστές του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Πρακτικά 1ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος 9-10 Οκτωβρίου 2008,Αθήνα, σελ. 608-610.
  7. Α. Ελευθεριάδου, Γ. Σαμούρης, Μ. Ιωαννίδου (2009). Μεταβολές στο βαθμό οξείδωσης και στη σύνθεση του λίπους σε λιπαρά οξέα χοιρινού κρέατος κατά τη συντήρηση του σε +4ο C και -18ο C. Πρακτικά 11ου Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συνεδρίου 19-22 Μαρτίου 2009,Αθήνα, Σελ. 336-337.
  8. Ζ. Τζήκας, Α. Ελευθεριάδου, Ν. Σούλτος, Ι. Ψωμάς, Ε. Ιωσηφίδου, Θ. Λάζου, 2011.  ,     ,,            ,,.    ....          Μικροβιολογική κατάσταση νωπού κιμά στην Κεντρική Μακεδονία. Παρουσίαση στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.4 Φεβρουαρίου 2011, Σελ. 353-362. Θεσσαλονίκη.
  9. Β. Σκαπέτας, Ι. Κάτανος, Β. Λάγκα, Β. Μπαμπίδης, Α. Ελευθεριάδου, Α. Λυμπερόπουλος , 2011. Φυσιολογία καθόδου του γάλακτος στα μηρυκαστικά: Επιδράσεις στην  ποσότητα και την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος. Παρουσίαση στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, 4 Φεβρουαρίου 2011, σελ. 283-297. Θεσσαλονίκη.

11. Μ.Καλαϊτζίδου, Α.Ελευθεριάδου (2011). Απαιτήσεις μικροβιολογικών κριτηρίων στο κρέας οπληφόρων ζώων σύμφωνα με τον ΕΚ αρ.2073/2005 σε τέσσερα μεγάλα τεμαχιστήρια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Παρουσίαση στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τροφίμων. Θεσσαλονίκη, 11-13 Νοεμβρίου 2011. Σελ. 391-394.  Τροφίμων 111111ΤTTT

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

ΕΤΕΡΟΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ SCIENCE CITATION INDEX

  1. Food Science and Technology International (2004), 10(5):297-304.
  2. Meat Science (2004), 68(1):123-125.
  3. Meat Science (2004), 67(4):607-616.
  4. Food Science and Technology International (2005), 11(5):337-344.
  5. Food Research International (2005), 38(4):387-394.
  6. Journal of Applied Ichthyology (2006), Suppl. 1, 22:416-418.
  7. Meat Science (2006), 74(1):113-130.
  8. Journal of Food Composition and Analysis (2006), Suppl. S, 19:s58-s65.
  9. Meat Science (2006), 73(1):1-11.
  10. Talanta (2006), 68(3):629-635.
  11. Animal Feed Science and Technology (2006), 131(3-4):255-291.
  12. Journal of Chromatography A (2006), 1135(2):135-141.
  13. Food and Chemical Toxicology (2006), 44(11):1897-1900.
  14. European Food Research and Technology (2006), 223(6):719-723.
  15. 15. Sensors (2007), 7(10):2378-2388
  16. Poultry Science (2007), 86(9):2034-2041
  17. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences (2007), 20(8):1278-1284.
  18. Food Chemistry (2007), 104(2):791-799.
  19. Food Chemistry (2007), 100(4):1424-1428
  20. Ankara Universitesi Veteriner Ffakultesi Dergisi (2007), 54(2):99-103.
  21. Journal of Food and Drug Analysis (2007), 15(2):163-168.
  22. Food Control (2007), 18(9):1103-1107.
  23. Food and Chemical Toxicology (2008), 46(6):2236-2238.
  24. Food Control (2008), 19(1):44-49.
  25. Journal of Chromatography A (2008), 1195(1-2):150-156
  26. Food Research International (2009), 42 (8):1147-1152.
  27. International Journal of Food Science and Technology (2009), 44(8):1547-1552
  28. International Dairy Journal (2009), 19(12):753-758.
  29. Journal of Dairy Science (2009), 92(10):4997-5004.
  30. Food Control (2009), 20(11):1049-1052.
  31. Journal of Food Protection (2009), 72(4):885-889.
  32. Asian Journal of Chemistry (2009), 21(3):1966-1970.
  33. Food Control (2009), 20(6):603-605.
  34. Analytica Chimica Acta (2009), 636(1):63-69.
  35. International Journal of Dairy Technology (2009), 62(1):15-18.
  36. Food Control (2009), 20(3):196-199.
  37. Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology (2009), 83 (2):164-167.

 

 

Συμμετοχή σε επιστημονικούς συλλόγους

- Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Υγιεινολόγων και Τεχνολόγων Τροφίμων ΖΠ

- Μέλος του Ενιαίου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Α.Τ.Ε.Ι.Θ

- Μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας

- Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ

- Μέλος της Δ.Ε.Δ.Υ.Τ

 

 


 


 

 
RocketTheme Joomla Templates